TUINONTWERP

Esthetiek was lang de belangrijkste drager van ontwerpen. De tuin en het erf bepalen voor een aanzienlijk deel het aanzicht van uw woning. Naast het uiterlijk, zijn vandaag de dag daar vele elementen bij gekomen zoals hoe om te gaan met biodiversiteit, wateroverlast, droogte en hittestress. Door extra (functionele) lagen toe te voegen, kunt u meer uit uw tuin halen. Samen kunnen we een toekomstbestendig totaalplan uitwerken, passend bij uw situatie.

Werkwijze

Op basis van een kennismakingsgesprek komen we erachter wat uw wensen zijn. Vervolgens ga ik aan de slag met het maken van een schetsontwerp welke ik bij u kom presenteren. Naast het maken van een conceptueel ontwerp, breng ik bij het schetsontwerp al veel details aan, zodat u een goed beeld krijgt wat het schetsontwerp betekent. Door veel te werken met referentiebeelden, kunt u zich goed een ruimtelijk beeld vormen. Op basis van de bespreking van het schetsontwerp voer ik de gewenste aanpassingen door. Sommige mensen kunnen zelf behoorlijk veel waardoor het tot deze fase brengen van een ontwerp al voldoende is om aan de slag te kunnen. Anderen wensen nadere uitwerking zoals een beplantingsplan en technische details.

Afhankelijk van uw wensen, kunde of budget brengen we het plan tot waar u het meeste bij geholpen bent. Het maken van een tuinontwerp hoeft dus niet duur te zijn. Een goed ontwerp bespaart zelfs geld door de juiste keuzes te maken, is mijn overtuiging. Middels mijn ervaring heb ik een doelmatige ontwerpmodus gevonden. Vraag gerust naar mijn tarief voor het maken van een ontwerp.

Uiteraard is het mogelijk om u te voorzien van tuinadvies zonder dat daar direct het maken van een ontwerp voor nodig is.

Begeleiding van idee tot resultaat

Tijdens de uitvoering ben ik vanzelfsprekend beschikbaar voor vragen. Eveneens is een meer intensieve uitvoeringsbegeleiding mogelijk. Indien nodig kan ik de technische uitwerking verzorgen.

Voorbeelden van tuinontwerpen